Heart – Jupiter’s Darling

Heart – Jupiter’s Darling

Jaar van release: 2004
Label: Adrenalin

Met de zusjes Ann en Nancy Wilson als blikvangers wist de Amerikaanse rockgroep Heart internationale hits te scoren in drie opeenvolgende decennia. De bekendste waren Crazy On You (1975), Alone (1987) en All I Wanna Do Is Make Love To You (1990). Met Jupiters Darling wordt geprobeerd om ook in de jaren nul mee te tellen. Nog steeds staat de groep voor zwaar aangezette Amerikaanse AOR rock met dramatische vocalen. De folkachtergrond van de zusjes is echter terug te horen in het af en toe spetterende akoestische gitaarwerk en de Keltische zangmelodielijntjes, waardoor de muziek niet in rock-cliché’s vervalt. Er is dan ook het nodige muzikale vakmanschap binnen de gelederen. Wat te denken van toetsenist Darian Sahanaja die – naast zijn bezigheden voor Heart – als leider van de live-band van ex-Beach Boy Brian Wilson (geen familie) fans en critici tot jubelen bracht. Belangrijkste troef blijft de zang van de zusjes Wilson, die na al die jaren nog niets aan kracht heeft verloren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑