Seventh Key – The Raging Fire

Seventh Key – The Raging Fire

Jaar van release: 2004
Label: Frontiers

Hier hebben de melodieuze fans op gewacht. Ik presenteer U de nieuwste van Seventh Key! Ja mensen, het tweede produkt van deze band overtreft bijna hun debuut van 2001 zou ik zo zeggen. Wederom met kapitein Billy Greer (Kansas) – die de bas en de vocalen voor zijn rekening neemt – en zijn maat Mike Slamer (Steelhouse Lane, Streets) voor het gitaarwerk. Verder treffen we aan Jamie Thompson op drums en als gast mogen we Terry Brock(Strangeways) verwelkomen.
De plaat opent met het up-tempo ‘The Sun Will Rise’. De invloeden van een band als Kansas maar ook Survivor zijn hierop overduidelijk. Het volgende nummer, ‘Always From The Heart’, verschijnt hoogstwaarschijnlijk op single getuige de videoclip die zij voor dit nummer geschoten hebben. De drie volgende songs zijn semi-ballads. Ze beginnen langzaam om daarna in een versnelling over te gaan. Luister maar eens naar ‘You Cross The Line’, ‘An Ocean Away’ en het titelnummer. ‘Sin City’ heeft zo’n heerlijke harde riff die lekker wegdraait. Dat kan ook gezegd worden van ‘Run’. ‘Pyramid Princess’ is lekker dreigend en langzaam, maar één van de mooiste nummers is voor het laatste bewaard. ‘Winds Of War’ is een episch nummer en straalt echt de klasse uit van deze top muzikanten.
De plaat werd uitstekend geproduceerd, gemixed en ge-engineerd door Mike en heeft een krachtige en heldere sound waardoor alle instrumenten er goed op staan. Als U de cd aanschaft krijgt U als bonus een videotrack en een interview met Billy Greer en Mike Slamer. Terecht krijgt de band deze maand een plaatsje in de ‘Gallerij Der Groten’! Liefhebbers van hardrock met veel melodie kunnen deze schijf blind scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑