Rush – Feedback

Rush – Feedback

Jaar van release: 2004
Label: 
Atlantic

Coveralbums zijn over het algemeen niet zo goed, en dit is geen uitzondering op die regel. Ik kan niet zeggen dat dit echt slecht is, maar het is niet zo goed als het had kunnen zijn.

Ten eerste zijn de nummers technisch strak en presteerden ze perfect, en dat is een deel van de ondergang van dit album. Als Rush hun eigen draai aan deze liedjes had gegeven, in plaats van ze gewoon uit te voeren zoals ze ooit gedaan hadden, had ik het gevoel dat het veel beter had gekund.

Geddy’s vocals lijken niet echt te passen, en meestal klinken ze vervormd alsof ze bij de productie passen. Als dit waar is, werkt het helemaal niet. Natuurlijk worden de instrumenten verbazingwekkend gespeeld, en zoals ze zouden moeten zijn. Elke noot wordt duidelijk gehoord, als een lust voor de originele liedjes. De solo’s van Alex springen er echt uit, omdat hij met zoveel passie andermans songs uitvoert.

De beste nummers hier zijn Heart Full Of Soul, For What It’s Worth (het beste nummer) en Crossroads (wat een solo, absoluut geweldig).Summertime Blues is een grote afknapper, net als Shapes Of Things omdat het gewoon zo vreemd klinkt als Geddy het zingt. Ik zou dit alleen echt aanraden als je een completist bent, of je wilt Rush echt hulde brengen aan hun idolen. Zoals ik al zei, het is niet zo slecht, maar verwacht geen geweldige prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑