Evanescence – Anywhere But Home

Evanescence – Anywhere But Home

Jaar van release: 2004
Label: Sony Music

Evanescence is er vroeg bij waar het om live albums gaat. Slechts twee studioplaten gingen het live debuut ‘Anywhere But Home’ voor. ‘Origin’ uit 2002 en het absolute hitalbum ‘Fallen’ dat in 2003 het levenslicht zag. Voorwaar geen catalogus waaruit je nu eens een gebalanceerde live set uit samenstelt.
Die moeite heeft de band dan ook niet genomen want tien van de veertien tracks zijn afkomstig van ‘Fallen’ en worden aangevuld met wat nieuw materiaal en de Korn cover ‘Thoughtless’. Hoe belangrijk de productie is wordt op ‘Anywhere But Home’ nog maar weer eens onderstreept want over de nieuwe tracks is nauwelijks een fatsoenlijk oordeel te vellen door het, alles behalve goede, geluid. Ik wil nog net niet zo ver gaan het een rommeltje te noemen maar een brei is het bij tijd en wijlen zeker. Gitaren die niet goed doorkomen, drums waarvan vaak enkel het koperwerk goed te horen is, nee hier had de knoppentovenaar een betere job moeten leveren. De studio-uitvoering van het mierzoete ‘Missing’ klinkt uitstekend maar kent lang niet zoveel emotie als bijvoorbeeld ‘My Immortal’. Bovendien is door een slordige drukfout in het boekje ‘Missing’ als track acht (midden in de live set) aangegeven terwijl het de veertiende, en laatste, song op het album is.
De DVD is een kopie van de live CD dus voor de geluidskwaliteit verwijs ik je naar het bovenstaande. De beelden zijn snel gemonteerd waardoor het soms lijkt alsof je naar 1 grote videoclip zit te kijken in plaats van een live concert. Gelukkig bevat de DVD naast deze live registratie ook nog alle video’s van de band en een uurtje aan ‘behind the scenes’ beelden. Dat laatste is ook het leukste. Allerlei beelden van wat er zoal op een tour gebeurd, inclusief de feestjes. We zien zangwonder Amy Lee regelmatig de beest uit hangen met een blik Heineken in de hand en Amy (en de rest) laten in dit deel zien gewoon jonge twintigers te zijn die volop van alle aandacht en succes genieten.
Al met al een leuk sinterklaas of kerstcadeau voor de die hard fans, maar in werkelijkheid natuurlijk een zoethoudertje voor diezelfde fans tot er een nieuw album verschijnt, waarbij de laatste gouden druppels nog even uit ‘Fallen’ worden geperst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑