Vandenberg – The Definitive Vandenberg

Vandenberg – The Definitive Vandenberg

Jaar van release: 2004

Label : Warner

Het ultieme verzamelwerk, zo zou ik “The Definitive” het liefst omschrijven want zo is het gewoon. In tegenstelling tot wat wel vaker gebeurd, heeft Vandenberg (en Warner) niet enkel zomaar wat hits op CD gekwakt, maar is er werkelijk aandacht aan besteed. Een dubbel CD die interessant is voor mensen die bijna niets van de band in de kast hebben staan (die zijn in één keer klaar), maar ook voor degenen die alle releases van Vandenberg al in bezit hebben. CD 1 opent gelijk al met iets ‘nieuws’; de 2004 versie van de mega-hit “Burning Heart”. Een prachtige versie, maar beter dan het origineel wordt het natuurlijk nooit. Dat was ook niet de bedoeling van de mannen, dus wat dat betreft is de opzet geslaagd. Een lekkere, opgeleukte versie waar een prima opbouw inzit. Wie heimwee heeft naar het origineel kan zo door skippen, want het achttiende (en laatste) nummer van het eerste schijfje is “Burning Heart” in oorspronkelijke staat. Daar tussen gebeuren vele mooi dingen. Natuurlijk “Different Worlds”, maar ook nummers als “Alibi” , “Heading For The Storm” en “Pedal To The Metal” ontbreken niet.Het venijn zit hem in de staart, of het lekkerst wordt voor et laatst bewaard, om er nog maar eens een uitdrukking bij te halen. CD 2 staat namelijk vol met rariteiten. Dingen uit een stoffig archief zoals demo’s van “Back On My Feet” en “I’m On Fire”, heerlijk! “Out Of Cash” verscheen nooit eerder en is dus oud en nieuw tegelijk. We komen live versies tegen van “Friday Night”, “Welcome To The Club” en “Roll Through The Night”. Opgenomen in Japan en de V.S. Er wordt uiteindelijk afgesloten met -jawel daar is ie weer- een unplugged versie van “Burning Heart”.

Een wereldplaat die gewoonweg niet in je collectie mag ontbreken, Vandenberg is rock ’n roll, het beste dat Nederland op hard rock gebied ooit geboden heeft en dat zal ook wel zo blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑