The Sign – The Second Coming

The Sign – The Second Coming

Jaar van release: 2005
Label: Frontiers

Soms is het voor iemand die zich vooral met complexe en veelal pretentieuze muziek bezighoud ook wel eens leuk iets eenvoudigers te luisteren. ‘The Second Coming’ van The Sign is zo’n lekkere weg luisterende hardrock plaat. Dat de band tekstueel gezien een concept plaat in elkaar heeft gedraaid is ze bij deze vergeven. The Sign is een band geformeerd rond toetsenist en zanger Mark Mangold (Cher, Flesh & Blood, Drive She Said) en maakt pompeuze hardrock. Van die lekkere droommuziek, die je alweer doet verlangen naar het zomerzonnetje op de festival weide. Maar wat mij betreft is er iets te weinig aan de hand, om van een topplaat te spreken. Lekkere muziek dat wel, maar na een paar draai beurten blijven er niet echt hooks hangen bij alle nummers. En dat terwijl de zang erg gevarieerd en gewoon goed is, luister maar naar ‘Black Mountain’ waar je gewoon Led Zeppelin hoort. De productie is ook goed, toch wil de plaat me gewoonweg niet raken. Deze plaat heeft zijn momenten, maar dat is niet goed genoeg om echt voor langere tijd te blijven boeien. Desondanks wel interessant voor de fans van symfonische hardrock. Het debuut van deze formatie is dan ook een stuk beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑