Khymera – A New Promise

Khymera – A New Promise

Jaar van release: 2005
Label: Frontiers

In navolging van het titelloze Khymera-debuut album uit 2003 leveren de twee Italiaanse projectmuzikanten Daniele Liverani en Dario Ciccioni, ondanks het ontbreken van Steve Walsh en Billy Greer, opnieuw een indrukwekkend, melodiues rockalbum af. Dit is mede te danken aan de volcale prestaties van Dennis Ward, die zijn debuut maakt als zanger. Deze Pink Cream 69-bassist vervangt Steve Walsh met verve en ik vraag me af waarom zijn zangkwaliteiten niet eerder zijn komen bovendrijven. Een ontdekking dus, en dat geldt ook voor gitaartalent Tommy Ermolli. De dertien songs op “A New Promise” zijn van een erg hoog niveau en aangeleverd door derden, zoals Don Barnes van 38 special en Jeff Scott Soto. Het leeuwendeel van de songs komt op naam van de broers Tom en James Martin, waarvan “Let it Burn”, zo op een talisman album had kunnen staan. “Give it to the World” en de rustige songs “Tomorrow never Comes” en “All is Gone” de betere zijn. Een geslaagd project dus, deze nieuwe Khymera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑