Philip Bardowell – In The Cut

Philip Bardowell – In The Cut

Jaar van release: 2005
Label: Frontiers

Philip Bardowell is een naam die niet iedereen bekend in de oren zal klinken. Hij zong ooit in de band Criss (de band van Peter Criss en Ace Frehley voor de Kiss reünie), Magdalen en recentelijk in Unruly Child. Zijn stem ligt overigens in het verlengde van Mark Free, zijn voorganger in Unruly Child (tegenwoordig Marcie Free na een nogal ingrijpende operatie…) en Lou Gramm (ex Foreigner). Voor zijn tweede solo cd kreeg hij steun van gerenommeerde liedjesschrijvers als Stan Bush, Jim Peterik en Curt Cuomo en dat betaalt zich dubbel en dwars uit want op ‘In The Cut’ staan enkele AOR juweeltjes. ‘Heart of A Hero’ had zo op Signal’s klassieke debuut kunnen staan, ‘Never Too Late For Love’ had niet misstaan op een Journey album en het beste nummer ‘It’s A Long Road’ sluit naadloos aan bij Survivor’s ‘Vital Signs’. De laatste twee nummers zijn van de hand van Jim Peterik en zijn ondanks twee platen van Pride of Lions jaren op de plank blijven liggen. Bardowell zingt zich vakkundig een weg door al dit materiaal en levert en passant een van de betere AOR releases van het jaar af. Liefhebbers van het genre kunnen zonder schroom toeslaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑