Phenomena – Psycho Fantasy 

Phenomena – Psycho Fantasy

Jaar van release: 2006
Label: Escape Music

De vierde cd van Phenomena is de eerste cd die ik in 2006 mag bespreken. Helaas is het geen hoogvlieger geworden. De opzet van dit album is gelijk aan die van voorgangers ‘Phenomena’, ‘Phenomena II – Dream Runner’ en ‘Phenomena III – Innervisions’, een concept album waarop verschillende zangers een bijdrage leveren.
Gastzanger van het eerste uur Glenn Hughes is weer van de partij en levert op ‘Sunrise’, ‘Touch My Life’, ‘Higher’ en ‘How Do You Feel’ de vocale topprestaties die we van hem verwachten. Ook voormalig Black Sabbath zanger Tony Martin doet een duit in het zakje en blinkt uit in ‘Killing For The Thrill’, een logge stamper die aan Manowar en zijn oude band doet denken. Andere deelnemers aan het project zijn zanger Keith Murell (Mama’s Boys), zangeres Lee Small en gitaristen Mel Galley (ex Whitesnake) en JJ Marsh (uit Glenn Hughes zijn begeleidingsband). De goede vocale prestaties kunnen echter niet verbloemen dat het songmateriaal behoorlijk doorsnee is. Een nummer als ’60 Seconds’ is zelfs ronduit saai. Medio jaren tachtig zou Tom Galley, de motor achter dit project, met ‘Psycho Fantasy’ ongetwijfeld een zeer goede indruk mee hebben gemaakt, maar ruim twintig jaar later gaat die vlieger niet meer op. Het is degelijke, maar zeer voorspelbare hardrock die weliswaar niemand zal teleurstellen, maar ook bij niemand het bloed sneller zal doen stromen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑