Planet Alliance – Planet Alliance 

Planet Alliance – Planet Alliance

Jaar van release: 2006
Label: Metal Heaven

Ik word weer eventjes verwend. Hier hebben we een nieuw plaatje met de geweldige stem van Mike Anderson van Cloudscape gecombineerd met een rits muzikale sterren uit dezelfde regionen als waar hij vandaan komt. Pas twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de krachtige stem van deze Mike en ik was toen ook gelijk zeer onder de indruk van wat deze man presteerde. Ik wist dan ook gelijk dat ik de band Cloudscape niet uit het oog zou verliezen en dat ik graag zou volgen wat deze mannen nog meer van plan waren. Nog geen jaar later werd ik al getrakteerd op een tweede werkje (‘Crimson Skies’) van deze Zweedse band en bewees dat de groep het juiste pad was ingeslagen en zou blijven volgen.
Op dit moment ben ik vol verwachting aan het wachten op een derde meesterwerkje van Cloudscape maar met de plaat van Planet Alliance die nu in mijn speler zit kan ik alvast nog meer genieten van de stem en de schrijfkwaliteiten van Meneer Andersson. Hij heeft namelijk samen met sterproducer Anders ‘Theo’ Theander een groepje welbekende en vooral Scandinavische gasten weten te strikken om samen met hem een nieuw plaatje vol te spelen. De lijst is imponerend, wat denk je bijvoorbeeld van bassist Magnus Rosen en drummer Anders Johansson van Hammerfall. Van Last Tribe zien we drummer Jaime Salazar en gitarist/keyboardspeler Magnus Karlsson. Daarnaast gitarist Janne Stark van Locomotive Breath en Overdrive, Carl- Johan Grimark, gitarist van Narnia en Rob Rock en Freak Kitchen gitarist Matthias Eklundh die de positie van lead gitarist meekrijgt en last but not least Bob Daisley die we van Black Sabbath en Ozzy kennen op de bas.
Met zijn allen zijn ze verantwoordelijk voor alle prachtige ingrediënten die je in de elf waanzinnige melodieuze maar krachtige nummers kunt beleven. Voor elke muzikant die hier meedoet is genoeg ruimte om hun kunstjes ongestoord te kunnen uitoefenen. De muziek is dan ook verrassend divers en goedgevuld. Het is allemaal ontzettend heavy en zwaar maar blijft zeer zeker heel melodieus. De hoogtepunten zijn nummertje een ‘The Real You’, het laatste nummer ‘Digging Your Own Grave’ (Evergrey fans opgepast, je zult hier momenten van jullie lievelingsgroep in vinden) en alles wat daar zo tussen komt. Heb je door wat ik hier probeer te zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑