Arena – Ten Years On 1995 – 2005

Arena – Ten Years On 1995 – 2005

Jaar van release: 2006
Label: Verglas

Een verzamelalbum. Niets meer en niets minder. Voor Arena geldt het laatste want de band staat al jaren garant voor goede, charmante en vermakelijke Engelse symfo/prog rock. Ooit geboren in de kroeg (waar de beste bands worden opgericht) ontwikkelde deze band van ex-Marillion drummer Mick Pointer zich tot een van de vaandeldragers van het Engelse geluid, zonder zichzelf krampachtig als zodanig te presenteren.
‘Songs From The Lion’s Cage’ was het debuut en de band werd destijds als zeer belovend beschouwd. Dat heeft men ook waar kunnen maken al heb ik het gevoel dat er nog wel meer uitgehaald had kunnen worden. Dat heeft dan misschien aan line-up wisselingen gelegen, wie zal het zeggen? Het meest recente album ‘Pepper’s Ghost’ is misschien wel het beste wat de band maakte dus er zit nog steeds ontwikkeling in. Wellicht gaat ‘Ten Years On 1995-2005’ met groter succes helpen want de CD biedt een fraai overzicht en dwarsdoorsnede uit de discografie. Niet twijfelen als je Arena wil leren kennen, gewoon aanschaffen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑