Talisman – 7

Talisman – 7

Jaar van release: 2006
Label: Frontier Records

Talisman is al jaren een vaste waarde in de melodieuze en A.O.R. rock scene en daar zal met de release van deze ‘7’ geen verandering in gaan komen. Het verassende van de eerste twee platen (‘Talisman’ uit 1990 en ‘Genesis’ uit 1993) is er een beetje af, maar ook op hun zevende (hoe verrassend…) studio-plaat levert Talisman top kwaliteit. Zanger Jeff Scott Soto is door de jaren heen altijd al actief geweest in diverse projecten/bands, maar is nu gestrikt als nieuwe zanger van de Amerikaanse formatie Journey en ik ben benieuwd of dit geen desastreuze gevolgen zal gaan hebben voor Talisman. De verwachte Europese tour is door Jeff’s betrokkenheid bij Journey in ieder geval al gecancelled, dus dat belooft niet veel goeds.
Op deze ‘7’ vinden we dus niets verrassends, maar een zeer aangename mix van overwegend gemakkelijk in het gehoor liggende rockers en ballads, waarbij een zeer voorname rol is weggelegd voor zanger Jeff Scott Soto en gitarist Fredrik Akeson. In een aantal nummers zoals bijvoorbeeld ‘Succumb 2 My Desire’ dringen ook de funk roots van met name Jeff door, overigens zonder dat dit storend wordt. Het niveau ligt vrij hoog en is gelijkmatig en dus zijn er geen echte uitschieters zowel naar de positieve als negatieve kant te vinden. Als je de eerdere platen van Talisman kon waarderen, kun je ook dit nieuwste werkstuk met een gerust hart aan je collectie toevertrouwen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑