Leatherwolf –  “New” World Asylum

Leatherwolf –  “New” World Asylum

Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records

Leatherwolf is eindelijk eens echt terug. In 1999 kwamen ze na 10 jaar afwezigheid nog met de live-cd Wide Open op de proppen. Daar nemen wij heavy metal-freaks geen genoegen mee natuurlijk. Na massale protesten en demonstraties in thuisland de Verenigde Staten is het de band eindelijk doorgedrongen dat er nieuw plaatwerk werd verwacht. Dat het niet meer de originele band is, daar nemen we dan maar genoegen mee. Uiteindelijk zijn het de gitaristen Geoff Gayer & Carey Howe en drummer Dean Roberts die zijn overgebleven en klassiekers als Leatherwolf(1984) en Leatherwolf(1987) hebben ingespeeld.

Qua zangers heeft Leatherwolf altijd al een probleem gehad ze bij de band te houden. Dus dat ze met Wade Black (Seven Witches, Crimson Glory) een nieuwe hebben, is niet zo erg (integendeel, geweldige zanger!). Alleen konden de oude zangers ook nog een flink potje gitaar spelen en dat kan Wade dan weer niet. De typische “triple axe guitar-attack” waar de band vooral bekend door is geworden, lijkt dus aangetast. Maar op de nieuwe cd World Asylum is daar niks van te merken. De muziek zit vol met driedubbele gitaarlijnen waar Iron Maiden nog een puntje aan kan zuigen. Het lijkt me duidelijk dat er live zeker nog een derde gitarist zal komen opdraven. Er wordt over het hele album gretig gestrooid met gitaarsolo’s.

Nog geen jaar naar het verschijnen wordt World Asylum opnieuw opgenomen nu met de oorspronkelijke zanger Olivieri, de plaat wordt omgedoopt tot “New World Asylum” en veegt hiermee de vloer aan met het orgineel.  Het plaatje bevat gewoon tien vette US power metal-tracks, op hoog tempo gespeeld, die het beluisteren meer dan waard zijn. Ik raad iedereen aan eens het geniale Behind The Gun aan te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑