House Of Lords – World Upside Down

House Of Lords – World Upside Down

Jaar van release: 2006
Label: Frontier Records

House Of Lords is terug en hoe! Vergeet hun vorige plaat ‘The Power And The Myth’, want ‘World Upside Down’ is het enige echte vervolg op de derde studio-CD ‘Demons Down’. Velen zullen zich echter afvragen of dit nog wel House Of Lords is, want buiten zanger James Christian en keyboardspeler Greg Giuffria is de volledige line-up gewijzigd. De unieke strot van James Christian is echter altijd al het uithangbord geweest van deze band en ik vind het dan ook volledig terecht dat de plaat onder de House Of Lords naam is uitgebracht. Van de nieuwkomers valt vooral gitarist Jimi Bell op, want hij strooit driftig met geweldige riffs en prachtig opgebouwde solos. Het ietwat gewijzigde bandgeluid zorgt er ook voor dat hij de ruimte krijgt om te excelleren, want het geluid van House Of Lords is wat meer gitaargeorienteerd dan vroegen. Daar waar op de oude platen de keyboards overheersten, is die rol nu weggelegd voor de gitaar zonder overigens afbreuk te doen aan het typische arena rock geluid van de band.
Volgend traditioneel recept wordt er geopend met een intro ‘Mask Of Eternity’ alvorens de eerste kraker ‘These Are The Times’ zich aandient, één van de hardere songs en tevens één van de betere nummers van de CD. Enkele andere stevige songs die zeer de moeite waard zijn, zijn ‘I’m Free’ en ‘My Generation’. Een House Of Lords CD zonder ballads is incompleet en met ‘Field Of Shattered Dreams’, ‘All The Pieces Falling’ en vooral ‘Your Eyes’ worden we in die categorie ook aardig verwend. Kortom, ‘World Upside Down’ brengt House Of Lords weer helemaal terug in de eredivisie van de melodieuze hardrock en hiermee revancheert de band zich helemaal ten opzichte van het zwakke ‘The Power And The Myth’. Deze Lord (Of Metal) voelt zich prima thuis in het House Of Lords van James Christian en consorten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑