Bruce Dickinson – The Chemical Wedding

Bruce Dickinson – The Chemical Wedding

Jaar van release: 1998

Label: Air Raid Records

Bruce Dickinson – The Chemical WeddingHet is de voormalige zanger van Iron Maiden weer gelukt om een prachtige solo-album af te leveren. Samen met de gitarist Adrian Smith heeft Bruce een conceptalbum gemaakt. Ditmaal heeft Dickinson veel invloed gehad van de filosophische dichter William Blake.

De CD genaamd ’the Chemical Wedding’ is niet echt een opvolger van ‘Accident of Birth’ te noemen, omdat de stijl en klanken totaal anders zijn. De lyrics zijn alchemisch-gericht en hebben meestal citaten uit eerdere werken van Blake. Dickinson zingt hier totaal anders dan bij Iron Maiden, wat betekent dat hij echt profiteert van zijn vrijheid bij het solo-gaan. Muzikaal gezien is deze uitgave van uitmuntende kwaliteit. Het album opent heavy met het nummer ‘King in Crimson’, en zakt wat af bij het nummer ‘Chemical Wedding’. ‘Gates of Urizen’ en ‘Jerusalem’ zijn de ballads die nodig zijn bij zo’n release. En ‘Machine Men’ en ‘The Alchemist’ zijn de echte, standaard heavy metal sounds waar Bruce Dickinson om bekend staat.Al bij al is ‘The Chemical Wedding’ -harder- dan de voorganger ‘Accident of Birth’. Bruce en Adrian hebben hun best gedaan met deze (laatste)solo-release.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑