Eden’s Curse – Eden’s Curse

Eden’s Curse – Eden’s Curse

Jaar van release: 2007
Label: AFM Records

Basgitarist Paul Logue (Cry Havoc) en zanger Michael Eden kwamen in januari 2006 bij elkaar om honderden uren te discuseren en creatief te zijn alvorens ze een plan van aanpak zouden gaan maken over de nieuw te vormen band. Ze wisten zeker dat ze samen een onstopbare kracht zouden vormen met muziek die grenzen zou overschrijden en mensen aan het denken zouden zetten! Nee, dit zijn niet mijn woorden na het horen van het de van Eden’s Curse, maar zo begint het promopraatje op de cd. Een band die met stevige hardrock waar we wel meer van hebben, zal wel eens eventjes de wereld gaan veranderen. Ja, tuuuuurlijk! Na zoveel hoogspraak jeukten mijn handen om dit album af te kraken. Maar dit debuut is een verdomd goede plaat geworden en daar kan ik simpelweg niet omheen. Niks baanbrekends of zo, maar gewoon zeer goed uitgevoerde hardrock met een stel bekwame muzikanten. De heldere productie is in handen van Dennis Ward. En de nummers mogen er zijn. Judgement Day begint vel met vele gitaarsoli, Eye Of The World is een goede meezinger en Stronger Than The Flame is als mid-tempo beuker een lekker riff-georienteerd nummer. Met The Fallen King krijgen we een episch nummertje voorgeschoteld en er staan een paar leuke ballades op de cd.

Er is dus weinig mis op dit debuut van Eden’s Curse. Alles klopt wel aardig en er zingt een goede zanger. Alleen komen er in de songstructuren weinig tot geen verrassingen voor. Je weet wat je kan verwachten en dat is op zich ook goed. Maar om nog op het begin terug te komen, deze muziek zal zeker weten geen grenzen overschrijden en mensen aan het denken zetten. Eden’s Curse is gewoon een goede band voor de liefhebber van stevige en goed uitgevoerde heavy rock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑