Ride The Sky – New Protection

Ride The Sky – New Protection

Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast

Begin 2006 ontmoette drummer Uli Kusch (ex-Gamma Ray, ex-Helloween en ex-Masterplan) zanger Bjarn Jansson (Tears Of Anger) en de heren wisselden wat muzikale ideetjes uit. En van het een kwam het ander: met drie ervaren muzikanten erbij (Benny Jansson (Tears of Anger) op gitaar, Kaspar Dahlqvist (Dionysus/Stormwind) voor de keyboards en Mathias Garnas (XsavioR) op bas) was Ride The Sky geboren. Mag de naam van de band wellicht nog een belletje doen rinkelen naar het muzikale bandverleden van een  van de bands waar Uli in speelde, de muziek op ˜New Protection” is zeker geen greep terug op de tijden van weleer.
Ride The Sky heeft niet voor een power metal sound gekozen met recht-voor-zijn-raap arrangementen, een hoog tempo en strakke riffs. Er is flink veel ruimte voor AOR en progressieve elementen en mede daardoor ademt de hele cd een behoorlijk Masterplan gevoel uit. Er is een flinke rol weggelegd voor de keyboards, het tempo wordt in het midden bereik gehouden, de vocalen zijn gevarieerd en de refreinen die gebruikt worden blijven uren in je hoofd rondgalmen. Het resultaat? Zeer toegankelijke, aanstekelijke, frisse, melodieuze power metal. De composities zijn gedegen en zitten vol soepele melodielijnen; verwacht echter geen vernieuwende zaken want deze cd ligt volledig in de lijn van de vorige band van Kusch. Sterker nog; hier en daar blijven de nummers te lang in hetzelfde tempo en sfeertje hangen waardoor de spanning snel weg ebt. In nummers als ˜Black Cloud”, ˜Endless” en ˜Heaven Only Know” slaat het deja vu gevoel toe. En dat is een schril contrast met de sterkere nummers als ˜A Smile From Heaven” Eyes”, “New Protection”, ˜Silent War” (toevalligerwijs de eerste nummers van de cd?) en ˜Far Beyond The Stars”.
Met dit moderne geluid weet Ride The Sky een debuut album neer te zetten dat mij weliswaar niet veel doet maar liefhebbers van bands als bijvoorbeeld Masterplan, Dream Theater en Kamelot zeker zal aanspreken. Al bestaat ook de kans dat je deze cd teveel op Masterplan vindt lijken en je liever een cd van hen in je cd speler gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑