Cornerstone – Two Tales Of One Tomorrow

Cornerstone – Two Tales Of One Tomorrow

Jaar van release: 2007
Label: Massacre

Het totale oeuvre van Cornerstone zou eigenlijk beperkt moeten zijn gebleven tot het debuut album ‘Arrival’, want zowel Steen Mogensen als Dougie White hadden het idee dat dit een eenmalig project zou zijn. Gelukkig voor de melodieuze rock-liefhebber bracht ‘Arrival’ zoveel positieve reacties teweeg dat beide heren besloten er een echte band van te maken en zo kunnen we zeven jaar na het debuutalbum genieten van hun reeds vierde studio-plaat ‘Two Tales Of One Tomorrow’.
Genieten, dat is zeer zeker het juiste woord, want beide heren zijn er weer in geslaagd om een tiental schitterende composities neer te pennen die goed zijn voor bijna een vol uur muziek. Stijltechnisch bevindt de band zich (nog steeds) in de Black Sabbath, Deep Purple en vooral Rainbow regionen en dat levert de nodige avontuurlijke instrumentale passages op met flitsende keyboard- en gitaarsolo’s.
De zang van Dougie White is weer ijzersterk en meneer Malmsteen mag zich in de handen wrijven dat hij deze zanger in zijn band gehaald heeft. Hoewel alle nummers de moeite meer dan waard zijn, zijn wat wij betreft opener ‘Misery’ en titeltrack ‘Two Tales Of One Tomorrow net iets sterker dan de rest. Het moet echter worden gezegd dat, waar je vroeger duidelijk uitschieters op de Cornerstone platen kon aanwijzen, men er ditmaal in geslaagd is op de plaat een consistent (zeer) hoog niveau te geven. Voor de liefhebber van het melodieuze spul kan deze maand toch al niet kapot met de nieuwe platen van Danny Vaughn en Pride Of Lions, maar ik zou je toch zeker ook aanraden om deze Cornerstone aan te schaffen. Werkelijk een pracht plaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑