Masterplan – Mk II

Masterplan – Mk II

Jaar van release: 2007
Label: AFM Records

Met Mk. II zijn we aangekomen bij het derde album van dit internationale gezelschap, maar de band heeft wel een transformatie ondergaan. Vorig jaar verlieten zanger Jorn Lande en drummer Uli Kusch de band, waarna Masterplan bandleider en (ex-Helloween gitarist) Roland Grapow met frisse bandleden een nieuwe start maakte. Vandaar de titel Mk. II, het is de tweede incarnatie van Masterplan. In de meeste gevallen levert een verandering van zanger ook een aanzienlijke verandering in geluid op, omdat de stem erg dominant aanwezig is. In (inmiddels ex-)Riot zanger Mike DiMeo heeft Masterplan echter een uitstekende vervanger gevonden voor Lande, want het verschil in stemgeluid is niet zo heel groot. Als je niet weet dat de band een nieuwe zanger heeft valt het verschil in eerste instantie misschien niet eens op. In tweede instantie misschien wel, want DiMeo heeft een iets minder bluesy stem dan Lande, en een Amerikaans accent. DiMeo heeft, net als Lande, een uitstekende heavy metal keel, die zonder moeite veel aankan.

Naast een nieuwe zanger heeft de band ook een nieuwe drummer. Oprichter Uli Kusch verliet vorig jaar de band, omdat hij geen progressie zag. Helaas had hij wel gelijk, want elk nummer op Mk. II klinkt alsof het op een van de vorige platen had kunnen staan. Dit is niet per sé negatief, want Grapow en co schrijven nog wel altijd goede powermetalsongs, en met nieuwe drummer Mike Terrana (ex-Rage) zit er wederom een geweldige kerel achter de drumkit. Het spannende van Masterplan mag er wel een beetje van af zijn, de nummers zitten wel degelijk in elkaar, en zijn voorzien van een lekker volle productie. Jammer alleen dat er een zeiknummer als Lost And Gone op staat, maar gelukkig wordt dat wel gecompenseerd door de lekkere opener (als je de intro niet meetelt) Warriors Cry, of het heerlijke I’m Gonna Win. Weinig vernieuwend, maar toch goed, en met een prachtig geluid, is deze nieuwe Masterplan schijf toch goed te pruimen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑