Redemption – The Origins Of Ruin

Redemption – The Origins Of Ruin

Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music

Na de eerste twee albums van deze Amerikaanse progmetal groep, is het de beurt voor de derde cd The Origins Of Ruin.  Is er maar een conclusie mogelijk dat we te maken hebbne met een topband. Ook gitarist / componist / toetsenist Nicolas van Dyk is een onbekende voor mij, maar met zijn prestatie op dit album heeft hij zich in mijn geheugen gegrift. Dit beste heerschap heeft in zijn eentje al de songs geschreven, tovert de ene na de andere fantastische riff uit zijn handen, komt met enkele verbluffende gitaarsolo’s aanzetten en verlucht de songs ook met excellent pianospel. Dat echt talent altijd wel opgemerkt wordt, bewijst dat hij met Redemption een contract kon tekenen bij InsideOut en dat hij enkele bekende namen kon aantrekken om in zijn band te spelen. Zo staat Fates Warning zanger Ray Alder achter de microfoon, speelt Bernie Versailles van Angel Steel tweede gitaar en kennen we drummer Chris Quirante van Prymary. Het titelnummer is verrassend genoeg een korte ballade, maar voor de rest levert Redemption ons een vette kluif progmetal af. De songs zijn bij vlagen complex, maar door gebruik te maken van eenvoudige en pakkende refreinen ben je toch snel vertrouwd met het materiaal en leer je de details van de songs ook sneller kennen. The Origins Of Ruin is een afwisselende, gelaagde, tot in de micropuntjes verzorgd album geworden dat elke fan van het genre met plezier zal ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑