White Wolf – Victim Of The Spotlight 

White Wolf – Victim Of The Spotlight

Jaar van release: 2007
Label: Escape

Na ruim twintig jaar afwezigheid vond de Canadese melodieuze hardrock-band White Wolf het weer eens tijd om ons te verblijden met een nieuwe plaat. De band die in de jaren tachtig middels ˜Standing Alone” (1984) en ˜Endangered Species” (1986) twee redelijk succesvolle albums had uitgebracht is onder aanvoering van zanger Don Wolf en gitarist Cam MacLeod weer bijeen gekomen en dat heeft geresulteerd in het zeer smaakvolle ˜Victim Of The Spotlight”. Na het uiteenvallen van White Wolf heeft Don Wolf nog een bijdrage geleverd aan de bands Point Of Power en Project X, maar die beide projecten zijn toch wel redelijk geruisloos aan ons voorbijgegaan.
Khalil Turk van Escape Music was eigenlijk de initiatiefnemer tot deze wederopstanding, want hij was het die het idee tot een reunie aan Don Wolf voorlegde. Een telefoontje naar Cam MacLeod was voldoende op zijn participatie te verkrijgen en dat heeft geleid tot een prima plaat. Het door Blackmore geinspireerde gitaarwerk van MacLeod is om te smullen en ook de zang van Don Wolf doet de jaren tachtig weer herleven. Die combinatie levert een aantal excellente nummers op en opener ˜Victim Of The Spotlight”, ˜America”, ˜One More Lie” en ˜Dreams Are Forever” zijn daar enkele voorbeelden van. De zuivere productie van Escape huis-producer Martin Kronlund draagt ook een steentje bij tot het luisterplezier van deze plaat. Natuurlijk zal de doelgroep van White Wolf heden ten dage niet al te groot meer zijn, maar ik hoop toch dat deze reunie niet slechts tot een album beperkt zal blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑