Silent Force – Walk The Earth

Deze schijf heeft alles wat een heavy metal fan mag verwachten van zijn muzikale keuze. Dit album is snel, heavy en gemeen. Allereerst hoor je Alex Beyrodt allerlei hoogstandjes met zijn snareninstrument uithalen. Ik heb het dan over ijzersterke riffs, ritmes en solo’s. Ik durf dan ook gerust te beweren dat deze Alex die vroeger ook in bands zoals Sinner, The Sygnet en Wild Axes speelde aan de top van de Duitse wehrmacht, uh gitaarmacht behoort. Ook aanwezig is de strakke drummer Andre Hilgers die zojuist de drumstoel van Mike Terrana bij Rage heeft overgenomen. Verder zien we bassist Jurgen Steinmetz een perfect ritme en een lekker groove neerzetten en toetsenist Torsten Rohre de overgebleven gaatjes dicht plamuren met zijn mooie toetsgeluidjes. Het belangrijkste echter vind ik de zanger, dat is D.C Cooper, een vocalist die ik al vereer sinds hij deel uitmaakte van Royal Hunt. Nog sterker, toen hij die band verliet verloor ik ook mijn interesse in deze Deense band. Gelukkig kwam deze zanger daarna sterk terug met een eigen soloplaat, gastoptredens bij diverse projecten en uiteindelijk als zanger van het Duitse Silent Force. Deze relatie duurt nu al zo’n zeven jaar en hij de nieuwe cd van deze groep is alweer de vierde in een rij. Omdat het ‘geschreeuw’ van D.C nogal doet denken aan het stemgeluid van Rob Halford en ook de stijl muziek een hoop doet denken aan die van Judas Priest lijkt het me veilig om te zeggen dat Silent Force eigenlijk een moderne versie van Judas Priest is. Dus Priest fans kunnen gerust eens naar de platenzaak wandelen om deze nieuwe schijf van de ‘Stille Kracht’ eens uit te checken.

Een hoogtepunt op een plaat met alleen hoogtepunten aan te wijzen is eigenlijk best wel moeilijk maar als je mijn een geweer tegen het hoofd zou zetten en mij zou dwingen tot een uitspraak dan zou ik het laatste nummer van deze schijf willen noemen. Ik heb het dan over het snelste deuntje ‘Picture Of A Shadow’. Zo wil ik mijn metal hebben en niet anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑