Danny Vaughn – Traveller

Danny Vaughn – Traveller

Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records

Het uitbrengen van een ware klassieker in een bepaald genre, in dit geval Tyketto’s debuut-album ‘Don’t Come Easy’, is voor een artiest vaak zowel een zegen als een vloek. Een zegen, omdat dit er voor zorgt dat je in één klap op de kaart gezet wordt en je gebombardeerd wordt tot de volgende nieuwe belofte. Een vloek, omdat elke plaat die je hierna uitbrengt altijd vergeleken zal blijven worden met die ene klassieker en bij voorbaat niet dat niveau zal evenaren, laat staan overtreffen.
Ook Danny Vaughn zal met dit probleem moeten leren leven, maar getuige hetgeen hij hier met zijn nieuwe band op ‘Traveller’ laat horen kan hij er goed mee omgaan. Voor de eerste keer in zijn carrière heeft hij twee gitaristen in zijn band en dat is te horen ook. De nummers zijn voor het overgrote gedeelte wat steviger dan hetgeen hij op de laatste platen heeft laten horen en dat bevalt me prima. Vooral de eerste vier tracks van de CD zijn echt uitstekende melodieuze rock nummers met lekker stevig gitaarwerk en de geweldige, unieke stem van Danny. In eerste instantie had ik zo mijn twijfels toen ik in opener ‘Miracle Days’ een doedelzak hoorde tijdens het intro, maar het blijkt te werken. Als Danny in staat was geweest om dit hoge niveau verder door te trekken, dan had hij alle criticasters de mond volledig gesnoerd. Helaas zakt het niveau behoorlijk in tijdens het simpele niemendalletje ‘That’s What She Said’, dat wat mij betreft wel achterwege gelaten had kunnen worden. Gelukkig valt er hierna nog genoeg te genieten, want met name ‘Lifted’ en het lange Led Zeppelin-achtige ‘Death Of the Tiger’ (met een heerlijk catchy refrein) zijn prima rock songs. Het valt op dat de band geweldig op dreef is tijdens het stevigere werk, terwijl de acoustische rustpuntjes (‘Think Of Me In The Fall’ en ‘Better By Far’) niet bepaald het kippevel-gevoel creëren.
Desalniettemin is Danny er in geslaagd een prima come-back te maken en ik hoop dat hij dit nu eens een keer door kan zetten. Aan zijn stem zal het niet liggen, want hij blijft mijns inziens één van de betere zangers in het genre. Oh ja, voor ik het vergeet: bezoek ook even de website want daar kun je dertien niet eerder uitgebrachte tracks (inclusief cover artwork) downloaden die tezamen de plaat ‘Danny Vaughn Rarities’ vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑