Overland – Breakaway

Overland – Breakaway

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records

Overland kan komen over aan u als een nieuwe naam aan het  AOR front, maar als ik je vertel dat de man in kwestie niemand minder is dan Steve Overland, ben ik zeker dat je zult beseffen dat we spreken over de zanger die bands als Wildlife en FM vertegenwoordigde, voordat hij opschoof naar zijn  huidige besluit voor zijn solo-projecten,  zoals The Ladder en Shadowman (met Steve Morris).

Wat we hier hebben is Steve’s debuut solo uitje, waarbij hij hulp kreeg van Anders Rydholm… Ja,geen onbekende in het Zweedse rock circuit, namelijk de man achter Grand Illusion.  Rydholm componeerde de muziek voor “Break Away”, terwijl Overland de teksten schreef en het resultaat is een album vol van hoogstaande kwaliteit, eenvoudig in het gehoorliggende AOR nummers, die ons laten genieten van Steve’s typische vocale zangcapaciteiten. Naast Rydholm (g, k, b), die ook het album produceerde, kenmerkt de line-up ook andere bekende musici zoals Ol af Trampe op gitaar en Gregg Bissonette op drums. Met deze gastmuzikanten, zijn we bijna verzekerd van een goede basis van de nummers, zoals gebruikelijk. Luisteren tips: “Alive and Kickin”, “Like A River” (beste nummer van het album), “Look Into Your Eyes”, “Rescue Me” en “Until Forever Comes”, een ballade die het album in mooie stijl sluit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑