Journey – Revelation

Journey – Revelation

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records

Een dag na het overweldigende optreden van de band op Arrow Classic Rock viel de promo van hun nieuwe plaat ‘Revelation’ bij mij in de brievenbus en na een eerste luisterbeurt is hij niet meer uit mijn CD-speler geweest.

De CD-single ‘Never Walk Away’/’After All These Years’ had hoge verwachtingen opgeroepen, maar die zijn dan ook zeker ingelost met deze plaat! In totaal zijn er twaalf nummers te vinden op ‘Revelation’ (waarvan er één de Europese bonus-track is in de vorm van ‘Let It Take You Back’) en alle twaalf nummers zijn juweeltjes geworden. Alle nummers zijn geschreven door de geoliede tandem Cain/Schon, behalve de re-make van het openings-nummer van ‘Generations’ getiteld ‘Faith In The Heartland’ dat geschreven is door Augeri/Cain/Schon. Hoogtepunten zijn er mijns inziens genoeg te vinden op de plaat en buiten de single nummers ‘Never Walk Away’ en ‘After All These Years’ bevallen met name ‘Like A Sunshower’, het krachtige ‘Change For The Better’ en de power ballade ‘Turn Down The World Tonight’ me het beste. Nieuwkomer Pineda zingt de sterren van de hemel (behalve op het instrumentale nummer ‘The Journey (Revelation)’ natuurlijk!) en de productie, verzorgd door oudgediende Kevin Shirley, is werkelijk fantastisch. Journey laat op ‘Revelation’ horen dat men nog steeds tot de absolute A.O.R.-top behoort en dat is een prestatie op zich na zoveel jaar. Als je een echte Journey liefhebber bent, zou ik proberen de Amerikaanse versie van ‘Revelation’ aan te schaffen daar hij daar als een 3-disc versie is uitgebracht (het ‘Revelation’ album, een disc met elf opnieuw opgenomen Journey klassiekers en een live-DVD die afgelopen februari is opgenomen). Verplichte aanschaf, zonder meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑