Honeymoon Suite – Clifton Hill

Honeymoon Suite – Clifton Hill

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers

Honeymoon Suite is een Canadese band die vooral in de jaren tachtig nogal furore maakte met hun melodieuze pop/rock albums en vooral ‘The Big Prize’ uit 1985 wordt door menigeen gezien als een klassieker in het genre. Na het uit 1991 stammende ‘Monsters Under The Bed’ en de live-plaat ’13 Live’ uit 1995 werd het angstvallig stil rondom dit getalenteerde combo. De stilte werd in 2002 verbroken door het matige ‘Dreamland’, een plaat waarop het heilige vuur ietwat verdwenen leek te zijn. In 2007 kwam de originele line-up weer bij elkaar om te toeren en dat beviel dusdanig goed dat men besloot om een nieuwe plaat op te nemen en amper een jaar later ligt die in de winkels onder de naam ‘Clifton Hill’.
De naam van het album is een overduidelijke verwijzing naar het verleden, want het is de naam van de locatie waar de band zo’n vijfentwintig jaar geleden is geformeerd. Verder heeft men ook producer Tom Treumuth weer ingehuurd, net zoals voor de debuutplaat uit 1984. Verwacht echter niet dat men helemaal is teruggekeerd naar de sound van de eighties, want ‘Clifton Hill’ klinkt veel eigentijdser en zeker ook een stuk heavier dan de Honeymoon Suite uit die periode, wat mijn inziens alleen maar ten goede is. Opener ‘She Ain’t Alright’ geeft alvast een goede indicatie van wat je kunt verwachten: een lekkere gitaar-rocker met een radio-vriendelijk refrein. Verder kunnen zeker het heavy ‘Riffola’ en de prima ballad ‘Ordinary’ mijn goedkeuring verkrijgen. Ook nummers als “Tired O’  Waitin” en “The House”. Het tweede gedeelte van de plaat zakt qua niveau wat in, maar buiten het misschien het minste nummer ‘Sunday Morning’ is het nog zeer zeker als bovengemiddeld te bestempelen. Wie op zoek gaat naar het oude HS, zal zicht meer vinden in de albums ‘The Big Prize’ of ‘Racing After Midnight’, maar is na het zeer matige ‘Dreamland’ is dit voor de meer heavy AOR liefhebbers een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑