White Lion – Return Of The Pride

White Lion – Return Of The Pride

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records

Er heeft al heel wat discussie plaatsgevonden omtrent het feit of Mike Tramp deze plaat onder de naam van White Lion zou moeten uitbrengen of dat hij dit als zijn volgende solo-release zou moeten marketen. Ik voel er persoonlijk weinig voor om hier nog veel woorden aan te wijden: feit is en blijft dat er een nieuwe White Lion plaat op de markt verschijnt, zo’n zeventien jaar na ‘Mane Attraction’ uit 1991. Om de link naar het verleden nog maar wat te versterken is hij ook nog eens ‘Return Of The Pride’ getiteld, en een duidelijkere referentie naar de zeer succesvolle tweede CD uit 1987 kun je niet verzinnen.
Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die vinden dat White Lion zonder gitarist Vito Bratta geen bestaansrecht heeft, maar op basis van het materiaal op ‘Return Of The Pride’ waag ik dat ernstig te betwijfelen. Ik heb de heer Bratta in ieder geval geen moment gemist, de nieuwe gitarist Jamie Low heeft die opengevallen positie zeer adequaat ingevuld moet ik zeggen. De elf aanwezige nummers zijn allen zeer goed en variëren van lange epische tracks (opener ‘Sangre De Cristo’ en ‘ Battle At Little Big Horn’) tot het kortere meer commercieel getinte werk zoals ‘Dream’, ‘Set Me Free’ en de mooie ballad ‘Never Let You Go’. Mike Tramp zingt zoals in zijn beste jaren en de meeste nummers worden voorzien van lekker fris gitaarwerk van de reeds eerder genoemde Jamie Low. Het is een beetje alsof de tijd stil is blijven staan, want deze ‘Return Of The Pride’ sluit naadloos aan op het eerder genoemde ‘Mane Attraction’. Het is daarom te hopen dat dit niet een eenmalige actie van de heer Tramp blijkt te zijn en dat we niet weer zo’n lange periode hoeven te wachten op een mogelijke opvolger. Een zeer geslaagd come-back album!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑