Voodoo Circle – Voodoo Circle

Voodoo Circle – Voodoo Circle

Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

Voodoo Circle is de nieuwe band van de Duitse gitarist Alex Beyrodt, die in het verleden onder andere actief is geweest in Silent Force en The Sygnet. Stilistisch gezien kun je Voodoo Circle ook wel vergelijken met een Silent Force, want de melodieuze metal die beide bands produceren vertoont behoorlijk wat overeenkomsten. Wel ben ik van mening dat het song materiaal van Voodoo Circle een stuk beter is en veel frisser klinkt.
De elf nummers die je voorgeschoteld krijgt (als je de digipack versie aanschaft krijg je er nog twee bonus nummertjes bij) zijn dan ook zeer de moeite van het beluisteren waard en met name ‘Desperate Heart’, ‘Master Of Illusion’ en ‘Enter My World Of Darkness’ kunnen mij zeer bekoren. Gitarist en song writer Alex Beyrodt kan zich enorm goed uitleven in het Voodoo Circle song materiaal, maar hij is niet de enige die een erg goede indruk achterlaat. Zo levert ook zanger David Readman (Pink Cream 69) een zeer positieve bijdrage aan het geheel middels zijn krachtige en loepzuivere zangpartijen. De band wordt overigens gecompleteerd door bassist Mat Sinner (Primal Fear, Sinner), drummer Mel Gaynor (Simple Minds) en keyboard-speler Jimmy Kresic, wat aangeeft dat we het hier niet met een stelletje amateurs te maken hebben. Verder hebben Dougie White (Rainbow, Cornerstone, Malmsteen), Rudi Sarzo (Ozzy Osbourne, Dio, Whitesnake), Richard Andersson (Majestic, Space Odyssey) en Norifumi Shima (Concerto Moon) een gastrol vervuld. Ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast was en nog steeds ben door hetgeen Voodoo Circle op deze gelijknamige debuut-CD laat horen. Mensen die Rainbow en Dio als hun favorieten hebben en die kicken op prima gitaarwerk moeten dit zeker eens gaan beluisteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑