Pleasure Dome – For Your Personal Amusement

Pleasure Dome – For Your Personal Amusement

Jaar van release: 2008
Label: Escape

Ted Poley is geen onbekende naam in de melodieuze rock scène. In het verleden heeft hij zijn sporen al verdiend als frontman van de band Danger Danger, deze formatie was in jaren tachtig verantwoordelijk voor een aantal commerciële krakers zoals ‘Bang Bang’ en ‘Naughty Naughty’. Ook Charlie Calv en Ed Avila zijn geen onbekende in het genre, zij waren mede verantwoordelijk voor de debuut CD van Shotgun Symphony. Nu zijn deze krachten gebundeld in Pleasure Dome.
Het eerste wat opvalt is de werkelijk afzichtelijke hoes. Hoe krijg je zoiets lelijks bij elkaar verzonnen? Maar goed, de CD begint met een mooi opbouwende intro, wat aan het einde van de CD als outro afgemaakt wordt. Na de wat simpele melodieuze rocker ‘Trapped’ gaat de CD verder met het naar Dare (ten tijde van ‘Blood From Stone’) neigende ‘One And Only’. Ook de gevoelige ballad wordt niet geschuwd, ‘Praying For A Miracle’ is daar een goed voorbeeld van. Positief zijn ook te noemen ‘Always Tomorrow, wat een typische AOR rocker genoemd mag worden, en het tweeluik ‘Seems Like A Dream’, wat een Asia achtig instrumentaal voorspel is voor het verpletterende ‘I Won’t Cry’. Wat een geweldige semi ballad is dat! Aan de andere kant hebben we helaas ook de typische simpele rock deuntjes zoals die vanuit het verleden wel kennen, ‘The Aura That Surrounds You’ en ‘Love Is A Game’ zijn daar goede voorbeelden van.
Ik heb me even verdiept in de achtergrond van deze band, maar het vreemde feit doet zich voor dat je van deze band niet veel informatie vind. Wel heb ik een MySpace pagina gevonden van de heer Ted Poley zelf, maar daar zie je niets over deze release.(Red: er bestaat wel een webside, zie link). Wel heb ik gelezen dat er in een forum gerefereerd wordt aan het feit dat hij Pleasure Dome echt als tussendoortje beschouwd. En dat vind ik eigenlijk ook, het is een redelijke plaat maar niet meer dan dat. Melodieuze rock fans echter die Danger Danger en stevige AOR goed kunnen pruimen zullen zich hier waarschijnlijk geen buil aan vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑