From The Inside – Visions

From The Inside – Visions

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records

In 2004 wist Danny Vaughn de melodieuze rockwereld behoorlijk te verrassen met de debuutplaat van zijn project From The Inside, een door Frontiers opgezet samenwerkingsverband met Fabrizio Grossi. Die plaat werd zowel door de pers als de fans zeer positief gewaardeerd, inclusief ondergetekende. Toen Danny begin 2007 onder zijn eigen naam de eveneens prima ‘Traveller’ plaat uitbracht, dacht ik persoonlijk dat From The Inside inderdaad gedoemd was een eenmalig project te blijven. Gelukkig blijkt dat niet zo te zijn en is er nu met deze ‘Visions’ een waardige opvolger verschenen.
Er zijn wel een aantal wijzigingen doorgevoerd voor deze tweede From The Inside plaat. Natuurlijk is Fabrizio Grossi nog steeds van de partij, maar wordt Danny nu muzikaal bijgestaan door House Of Lords gitarist Jimi Bell, keyboard speler Eric Ragno en drummer Peter Lobo. Verder bevat de CD meer eigen materiaal, want maar liefst zes nummers zijn van de hand van het trio Vaughn/Grossi/Ragno. Van de overige zes aanwezige nummers zijn er vijf neergepend door het duo Tom en James Martin (die reeds materiaal hebben verzorgd voor onder andere House Of Lords, Ted Poley en Khymera om er maar een paar te noemen) en komt ‘Love Is No Stranger’ uit de koker van Joey Carbone. Met maar liefst drie ballads (het eerder genoemde ‘Love Is No Stranger’, ‘If It’s Not Love’ en ‘One More Night In Heaven’) worden the romantici onder ons rijkelijk bedeeld, maar ik moet zeggen dat dit absoluut niet storend is. Sterker nog, persoonlijk ben ik van mening dat de stem van Danny het best tot zijn recht komt tijdens deze ballads. De overige negen nummers zijn voornamelijk mid-tempo melodieuze rock nummers met veel aandacht voor de aanstekelijke refreinen en hiervan maken vooral ‘Making Waves’ en het titelnummer ‘Visions’ de nodige indruk. Buiten de fantastische vocale bijdrage van Danny Vaughn is er nog een persoon die de show steelt en dat is gitarist Jimi Bell, die met zijn geweldige solo-werk laat zien dat hij een zeer talentvolle gitarist is en die hierdoor tevens de plaat wat meer ballen geeft. Ik hoop van harte dat dit From The Inside project zich in de toekomst ook zal gaan wagen aan een derde plaat, want dit soort kwaliteitsmuziek is aan mij wel besteedt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑