Place Vendome – Streets Of Fire

Place Vendome – Streets Of Fire

Jaar van release: 2009

Label: Frontiers

Place Vendome is het samenwerkingsverband tussen Pink Cream 69 leden Dennis Ward (bas), Kosta Zafiriou (drums), Uwe Reitenauer (gitaar), Vandenplas-keyboardspeler Gunther Werno en ex-Helloween zanger Michael Kiske, die ondanks zijn voornemen om geen heavy metal meer te maken dit toch (gelukkig) naast zich neer heeft gelegd. In 2005 verscheen het zeer gesmaakte debuut-album en men heeft daar bijna vier jaar later een vervolg aan gegeven middels deze ‘Streets Of Fire’. En ook deze tweede Place Vendome plaat weet te overtuigen!
Place Vendome koppelt op een zeer fraaie wijze melodie aan heaviness en dat levert de nodige memorabele moment op. Het titelnummer opent prima en toont meteen de kracht van Place Vendome. De melodieuze riffs zijn om je vingers bij af te likken, het ondersteunende keyboardspel kleurt de nummers mooi en en Michael Kiske laat horen dat hij het zingen zeker nog niet verleert is. Ook het volgende ‘My Guardian Angel’, waar ook een video clip van geschoten is, is een schot in de roos. Dat geldt zeker ook voor ‘Follow Me’, ‘Valerie’ en ‘Changes’, maar eigenlijk is de gehele plaat gewoon erg sterk. Ik hoop dan ook echt dat Michael Kiske zijn oorspronkelijk voornemen gewoon blijft negeren, want het zou jammer zijn dat deze prima band het hierbij zou laten. Wat mij betreft, zeker één van de beste platen van deze maand!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑