Places Of Power – Now Is The Hour

Places Of Power – Now Is The Hour

Jaar van release: 2009

Label: Frontiers

Places Of Power is het samenwerkingsverband tussen wereldzanger Philip Bardowell (Magdalen, Unruly Child) en één van de meest getalenteerde A.O.R.-songwriters Bruce Turgon (Shadow King, Lou Gramm). Het moge dan ook geen verrassing zijn dat het debuut van deze band/dit project getiteld ‘Now Is The Hour’ een knaller van een A.O.R.-plaat is geworden. Zowel Phil Bardowell als Bruce Turgon hadden in 2005 al een zeer acceptabele solo-plaat afgeleverd op het Frontiers label, maar die kunnen beide toch zeker niet tippen aan deze Places Of Power CD.
‘Now Is The Hour’ bevat een twaalftal geweldige A.O.R.-composities, waarbij het frisse gitaarspel van Bruce Turgon, de virtuoze gitaarsolo’s van Scott McKinstry en de fantastische vocalen van Phil Bardowell de belangrijkste ingrediënten zijn. Ondanks het feit dat alle nummers mijn goedkeuring kunnen wegdragen, ben ik vooral gecharmeerd geraakt van de zeer catchy openers ‘In Your Wildest Dream’ (ook als video-clip toegevoegd op de plaat), ‘Make Me Believe’, de ballad ‘I Live For You’ en afsluiter ‘Places Of Power. Er is erg veel aandacht besteed aan de arrangementen, de keyboard-partijen en de perfecte productie (door wie anders dan Dennis Ward!), en met name dat laatste aspect zorgt ervoor dat Bardowell’s vocalen erg goed uit de verf komen. ‘Now Is The Hour’ is in ieder geval verreweg de beste plaat die ik deze maand heb mogen beluisteren en, ondanks het feit dat 2009 nog maar net begonnen is, een zeer waarschijnlijk kandidaat voor mijn jaarlijstje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑