Coldspell – Infinite Stargaze

Coldspell – Infinite Stargaze

Jaar van release: 2009

Label: Escape

Het is wederom een rockband uit Zweden. De heren zijn al een aantal jaren samen, maar dit is hun eerste volledige album van deze getalenteerde formatie.  Infinite Stargaze gaat van start met “Keep On Believin ‘, een track met een gigantische geluid. ‘Solid Ground’ is een zwaardere nummer met een dringende vibe, ‘Mad Ravin” is nog harder. Eye Of The Storm’ heeft een episch gevoel met nummers als de Whitesnake ‘Still Of The Night”. Een modern geluid met het fineer van de jaren 70-80. ‘Nacht Falls’ is een ballade, met een subliem koor en prachtig structuur. Misschien wel het beste nummer op het album.  ‘Fade Away’, gaat op het andere uiteinde van de schaal. Greed is een nummer, wat niet zou misstaan op een cd van  Giant of Europa . Surrounded en Shot Down zijn gemiddelde nummers, maar wat is gemiddeld op dit album.  De band weet een goede mix neer te zetten van melodie en de heavy riffs. Een goed voorbeeld hiervan is de afsluiter van het album  het titelnummer Infinite Stargazer, voor mij een van de favorieten, met de melodie van Rainbow en de power van Megadeth.

Toen ik voor het eerst de CD hoorde, was ik onder de indruk van de kwaliteit en het geluid van de  nummers. Met elke luisterbeurt, komt er weer iets nieuws naar voren en prikkelt dit de zintuigen. Daardoor klinkt het album beter en beter.  Het is een lange tijd geleden dat er een heavy melodisch rock ablum met dit niveau en kwaliteit is uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑