Sunstorm – House Of Dreams

Sunstorm – House Of Dreams

Jaar van release: 2009

Label: Frontiers

In september van 2006 verscheen de eerste gelijknamige CD van Sunstorm, een gelegenheidsproject ontsproten aan het brein van Frontiers baas Seragino Perugino. Hij kwam in aanraking met wat opnamen van de tweede, nog niet uitgebrachte, solo-plaat van zanger Joe Lynn Turner en was dusdanig onder de indruk van het gebodene dat hij de heer Turner benaderde om hier iets mee te gaan doen. Met behulp van muzikanten zoals Dennis Ward, Chris Schmidt, Uwe Reitenauer en Jochen Weyer werden de oude opnames weer nieuwe leven ingeblazen en een pracht van een A.O.R.-plaat was het gevolg.
Nauwelijks drie jaar later blijkt Sunstorm dan toch meer op een band te gaan lijken dan op een project, want met deze ‘House Of Dreams’ wordt er een zeer gewaardeerd tweede album uitgebracht. Dennis Ward (bas), Uwe Reitenauer (gitaar) en Chris Schmidt (drums) zijn opnieuw van de partij, terwijl in Thorsten Koehne (gitaar) en Gunter Werno (keyboards) nieuwe muzikanten toegevoegd zijn. Het concept is nog steeds hetzelfde: Joe is weer in zijn archieven gedoken en heeft daar weer een aantal zeer fraaie songs uit weten te halen.
Zo is daar bijvoorbeeld het up-tempo ‘I Found Love’, wat voor mij zeker één van de betere nummers van het album is. Een aantal andere nummers uit de oude doos klinken wat bekender in de oren: ‘Save A Place In Your Heart’ was in 1988 reeds opgenomen door Only Child, het door Joe meegeschreven ‘Walk On’ kunnen we vinden op ‘Freight Train Heart’ van Jimmy Barnes, terwijl we ‘Forever Now’ al kennen van Terry Brock’s solo-album ‘Back To Eden’. Alle drie de nummers klinken in de nieuwe uitvoering prima, al moet worden gezegd dat ‘Walk On’ het absoluut moet afleggen tegen de versie van Jimmy Barnes. Jim Peterik heeft in de vorm van ‘Tears On The Pages’ (mooie semi-ballad), ‘Say You Will’ (een niet echt overtuigende ballad) en ‘Gutters Of Gold’ (lekkere up-tempo eighties hard rock) ook een belangrijke bijdrage geleverd. De rest van het prima A.O.R.-materiaal is aangedragen door de broers Tom en James Martin, die we reeds kennen van de prima nummers die ze voor House Of Lords en Khymera hebben geschreven.
Over het algemeen is het song materiaal dus erg goed te noemen, de vocalen van Joe Lynn Turner zijn (zoals eigenlijk altijd) top en de door Dennis Ward verzorgde productie zorgt er voor dat het geheel klinkt als een klok. Het moge dus duidelijk zijn dat deze voortzetting van Sunstorm door ondergetekende zeer gewaardeerd wordt en dat de A.O.R.-liefhebber zijn zuurverdiende euro’s weer kan gaan uitgeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑