Stryper – Murder By Pride

Stryper – Murder By Pride

Jaar van release: 2009

Label: BIG 3 Records

Stryper zette hun eerste stappen met hun debuut EP, The Yellow And Black Attack in 1984, sinds die tijd hebben ze meer dan 8 miljoen records verkocht. Het laatste album van de band, Murder By Pride, is een verzameling van liedjes die naar het oorspronkelijke geluid van de band terugkeren. Michael Sweet’s citaat is alles zeggend dat, “dat gehoor is gegeven aan de wensen van de fans met opmerkingen als”meer gitaren,’ ‘meer solo’s’ en “meer schreeuwen,” Ik besloot deze suggesties in gedachten te houden met die gedachte zijn de nummers geschreven. Het was belangrijk voor mij om te proberen het vroegere geluid terug te krijgen van Stryper maar op hetzelfde moment, moet het vandaag de dag ook nog relevant blijven. Het is zeker niet eenvoudig om te doen, maar als ik luister naar Murder By Pride, ik denk dat het aardig is gelukt.
De eerste single van het album, “Peace of Mind” is een cover van het lied van de 70 ’s band Boston. Stryper-bandlid Michael Sweet werkt ook als lid aan een tournee met hen. Boston gitarist Tom Scholz soleert ook op het nummer.
Highlight tracks van Murder By trots voor mij zijn track-1, “Eclipse of the Sun ,” een iets meer dan vier minuten durend lied, met snelle drum beats, verschillende gitaartempo wisselingen. Ook dit album van Stryper bevat een piano ballad.  De track “Alive”, een mooie ballad met een vleugje power. Andere sterke nummers zijn: Het titelnummer Murder by Pride, The Plan en I believe.
Dit is een echt sterk release met sterk gitaarspel, zang die doordrenkt is met passie en drum erk dat zowel snel en agressief is! Murder By Pride moet het Stryper gevoel weer aanwakkeren, zowel bij de oude als wel de nieuwe fans.

Ter ondersteuning van het nieuwe album en ter gelegenheid van het 25 jaar bestaan van de band. Is er een, ’25th Anniversary Tour,” gepland, die zal beginnen in september en zal ongeveer een 50 tal steden in de Verenigde Staten aandoen, voordat de band de oversteek maakt naar het internationale podium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑