House Of Lords – Cartesian Dreams

House Of Lords – Cartesian Dreams

Jaar van release: 2009

Label: Frontiers Records

Come To My Kingdom was een van mijn favoriete cd’s afgelopen jaar. Een sterke, melodieuze comeback van een band die haar naam en faam mondjesmaat heeft verdiend, maar een zeer degelijke plaat afleverde met aanstekelijke hardrock. Boegbeeld James Christian, niet vies van wat sideprojecten (Moonstone), spendeerde de afgelopen maanden als kluizenaar in zijn home studio en verzorgde de mix en productie van de opvolger, die na de zomer het levenslicht zal zien en dat evenement zal worden gevolgd door een tournee.

Wederom slaagt Christian er (met band) in om een homogene, degelijke cd uit te brengen met wederom aanstekelijke en iets heaviër hardrock dan op de voorganger. Ook de actualiteit (Desert Rain met een heuse passage van de immer populaire George W. Bush over de oorlog in Irak) wordt niet vergeten. Tegelijkertijd staan er ook mierzoete en qua tekst clichématige nummers op het album (Bangin) maar ook weer een heerlijke ballad (Sweet September) met een net-niet orgastische solo van gitarist Jimi Bell, wiens gitaargeluid meer en meer op dat van Tony Iommi gaat lijken.De samenwerking met Mark Baker, met wie Christian al schreef voor Demons Down heeft zijn vruchten afgeworpen. De rock is meer de boventoon gaan voeren, en zal daarmee naar mijn verwachting een nog iets breder publiek aanspreken. De mix is ook iets rauwer dan op het vorige album, wat erg gepolijst klonk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑