Europe – Last look at Eden

Europe – Last look at Eden

Jaar van Release: 2009

Label: Ear Music

 

Last look at Eden is alweer het derde album van Europe sinds het geweldige comeback album Start from the dark uit 2004.

Op Start from the dark klonk de band ook daadwerkelijk als herboren met een moderne sound maar nog steeds zeer melodieus waardoor een deel van het originele Europe geluid er nog volop in zat. Dat originele geluid was op opvolger Secret society ver te zoeken. Het is prima om met de tijd mee te gaan maar het is jammer als dat ten koste gaat van het karakteristieke bandgeluid.

Last look at Eden klinkt een stuk toegankelijker dan zijn voorganger. Ook laat John Norum horen dat hij nog steed een benadigd gitarist is, op menig nummer zijn er  interessante gitaarloopjes te beluisteren. Wel moet ik zeggen dat het titelnummer er dit maal met kop en schouders boven uitsteekt. .

Opvallend is ook dat een aantal songs een jaren zeventig sound hebben. Natuurlijk niet raar omdat de bandleden zijn beïnvloed door bands uit die tijd, maar eigenlijk zou het passender zijn als het jaren tachtig geluid er wat meer in had gezeten. Daar is Europe groot mee geworden maar daar is totaal niets meer van terug te horen. Al met al een uitstekend Europe album, ondankt bovengenoemde puntjes. De muzikale kwaliteiten houden dit album boven het gemiddelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑