Lynch Mob – Smoke And Mirrors

Lynch Mob – Smoke And Mirrors

Jaar van release: 2009

Label: Frontiers Records

Zo he, Lynch Mob…. dat die nog eens terug zou komen, zeg! De band waarmee George Lynch het probeerde te maken na zijn succesvolle periode bij Dokken. Na twee albums in de begin jaren ’90 ging George echter toch maar weer terug naar Dokken… om in ’98 weer terug te vallen op Lynch Mob. Helaas kwam de goed in het gehoor liggende hardrock niet terug en werd er geëxperimenteerd met rap en zo. Weer ging de band uit elkaar, maar kwam toch terug in 2003 om een cd te maken met her-opgenomen Dokken- en Lynch Mob-nummers. Daarna volgde nog een live-dvd om vervolgens nogmaals ermee te stoppen. Niet voorgoed, want inmiddels is het vuur voor de zoveelste keer gaan branden en is er een album met gloednieuw materiaal uit.

Dit keer is de band, eindelijk, teruggegaan naar de sound van het debuut Wicked Sentation. Daar gaat George Lynch zo ver in, dat de zanger van het eerste uur Oni Logan erbij is gehaald. Zolang zat hij toentertijd niet eens in de band, aangezien hij tijdens de eerste tournee alweer de band verliet. Hopen dat het er nu niet van gaat komen, want hij zingt zeer behoorlijk alle tunes aan elkaar. De cd Smoke And Mirrors klinkt daardoor lekker authentiek en staat bol van de klassieke hardrock.

Het meest kenmerkende van Smoke And Mirrors is de grote diversiteit tussen de nummers. Luister maar naar het rockende 21st Century Man of het swingende Madly Backwards. Maar ook funk (Let The Music Be Your Master) en southern rock (Smoke And Mirrors) komt voorbij. Er zit ook wat lichter spul op als Lucky Man en Before I Close My Eyes, waar ik zo mijn bedenkingen bij heb. Ik vind ze niet zo passen bij iemand als George Lynch, de macho gitaarmeester. Toch zijn de nummers aardig consistent over de gehele linie, zonder echte hoogvliegers. Een geslaagde comeback van Lynch Mob met een cd die ze eigenlijk na Wicked Sensation hadden moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑