Vindictiv – Ground Zero

Vindictiv – Ground Zero

Jaar van release: 2009

Label: Escape

De Vindictiv debuut album van vorig jaar sprak mij ook al aan. Het is  een prachtige mix van melodische hardrock en neo-classical metal en het goede nieuws is dat de follow-up, “Ground Zero”, minstens zo indrukwekkend is.
Wat mijn aandacht trok, is dat niet alle elf nummers Göran Edman worden gezongen. Hij neemt er 7 voor zijn rekening en liet de vier anderen voor Mark Boals (“Venom”) en Oliver Hartmann (“Reach Out”, “I’m Back Home” en “The Sacrifice”).  Vooral het gitaarwerk van Stefan Lindholm springt eruit. Het is duidelijk dat hij werd beïnvloed door Yngwie Malmsteen, maar geeft daaraan zijn eigen slag. Ook vermeldenswaardig is het keyboardspel  van Pontus Larsson. Met name de kwaliteit van de (vrij lange) nummers die op het album aanwezig zijn en tevens de totale productie, kan ik alleen maar concluderen dat Vindictiv geen eendagsvlieg is . “Ground Zero” is een uitstekende melodieuze/progressive metal product . Uitschieters op dit album zijn: Groud Zero, Martha’s song, Reach out, Back Home en The Sacrifice. Al met al weer een goed Scandinavisch produkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑