Delain – April Rain

Delain – April Rain

Jaar van release: 2009

Label: Roadrunner Records

Nou, daar is ie dan, de belangrijke tweede plaat. ‘Lucidity’ schopte het tot nr. 1 in mijn jaarlijst van 2006 dus u begrijpt, beste lezer, dat ik meer dan benieuwd was naar Delains’ tweede. Deze keer geheel als bestaand collectief opgenomen, de band zoals die al veel heeft opgetreden dus en dat heeft zeker een positieve invloed gehad.
Vanaf het eerste nummer en de eerste minuut zelfs hoorde ik al dat het geluid van Delain behouden is gebleven. Men is niet terug gevallen naar de middenmoot van onderling inwisselbare bands. Nee, ‘April Rain’ maakt meteen indruk met het gelijknamige nummer dat na een mooi intro er lekker inbeukt. Doorspekt met een volle en bombastische sound maken de vier mannen en hun dame duidelijk dat Delain voor 100% een band is geworden die, logisch gezien Martijn Westerholts’ achtergrond, in het kielzog van Within Temptation nog grote dingen gaat meemaken. De algehele sound is wat directer en harder geworden en daardoor vallen de rustigere en melodieuzere nummers beter op. Charlotte Wessels’ stem lijkt zekerder geworden, de vrijheid die ze nu kreeg heeft ze met beide handen aangepakt en gelukkig is ze niet gezwicht voor opera-achtige zang zoals er al veel genre genoten dat doen. De gasten zijn er nog maar een paar; van Nightwish mocht Marko Hietala nog wel op twee nummers meedoen en op cello strijkt Maria Ahn van het Ahn Trio op wat nummers mee voor wat meer ‘echte’ sfeer. En zo maakt Delain de belofte van 2006 meer dan waar. Mijn voorlopige favoriete nummers: ‘April Rain’, ‘Virtue And Vice’(met gitarist Ronald Landa als George Oosthoek sound a like, héél goed!) en ‘Start Swimming’ (met wat Led Zeppelin invloeden). En nu hup, weer het podium op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑