Chickenfoot – Chickenfoot

Chickenfoot – Chickenfoot

Jaar van Release: 2009

Label: Ear Music

Wat hebben kippenpootjes, zeer hete chilipepers en vier gelouterde rocksterren met elkaar te maken? Op het eerste gezicht weinig, maar in dit specifieke geval alles. Chickenfoot is nieuwe band bestaande uit niemand minder dan twee oud-leden van Van Halen, namelijk zanger Sammy Hagar en Micheal Anthony op bas, aangevuld met Chad Smith (Red Hot Chilli PeppersGlenn Hughes) en gitaarvirtuoos Joe Satriani. De groep is ontstaan vanuit de gedachte om heerlijke pot onvervalste hardrock te maken zonder al te veel pretenties. Naar verluid hadden de heren erg veel lol tijdens de opnames. De vrucht van deze samenwerking draagt dezelfde naam als de band.

De heren kippenpootjes leveren met het gelijknamige album een prima visitekaartje af. Er komt pakweg zo’n dertig jaar aan rockhistorie voorbij verpakt in elf zeer pakkende nummers. Nou zou je verwachten dat Chickenfoot een oubollige nostalgietrip is naar de hoogtijdagen van Monstrose (70’er jaren) van Van Halen (jaren ’80), maar dankzij het smaakvolle gitaarwerk van Joe Satriani en de moderne productie klinkt het verrassend actueel. De maestro speelt voornamelijk in dienst van de nummers, maar op de momenten dat hij los gaat weet je waarom hij één van de beste gitaristen ter wereld is. Ook de overige leden zijn in prima vorm. Ondanks de vele jaren dat Sammy Hagar actief is als zanger heeft zijn stem nog niets aan kracht ingeboet. Ook de ritmesectie, bestaande uit Chad Smit op drums en Micheal Anthony op bas, levert een solide en bij vlagen verrassend funky fundering af. Tekstueel heeft het allemaal weinig om het lijf, maar dat past ook prima bij dit soort pretentieloze hardrock. Luistertips: Soap On A RopeSexy Little ThingOh YeahDown The Drain en My Kinda Girl.

Hagar en co. hebben met Chickenfoot een smeuïge plaat vol met klassieke hardrock afgeleverd, zonder daarbij een seconde oubollig te klinken. Dit is de ideale soundtrack voor de zomer. Deze samenwerking smaakt naar meer, veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑