Vengeance – Soul Collector

Vengeance – Soul Collector

Jaar van release: 2009

Label: Metal Heaven

De come-back CD ‘Back In The Ring’ uit 2006 werd al erg goed ontvangen en ook de live-plaat ‘Same, Same…But Different’ uit 2007 mocht er wezen. Het lijkt erop dat Vengeance hun terugkeer aan het metal front echt serieus gaat nemen, want ook deze nieuweling ‘Soul Collector’ bevat het nodige song materiaal wat zeer zeker de moeite waard is.
Dat geldt nog niet zo zeer voor opener ‘Cross In The Rain’, ondanks de prima, stampende gitaarriff. Het is echter het niet zo vlot lopende refrein dat de kwaliteit van het nummer naar beneden haalt. Het volgende, sleazy ‘Wait Until The Sun Goes Down’ kan me veel meer bekoren en wordt gekenmerkt door een prima groove. Het doet me wat denken aan de betere Guns ‘N’ Roses nummers, maar dan met een zanger die wel kan zingen! De gitaarpartijen van vader en zoon Jan en Timo Somers zijn sprankelend en zanger Leon Goewie zingt als in zijn beste dagen (wellicht moeten die nog komen!). Wat mij betreft zeker één van de beste nummers van de plaat en deze song zal live zeker een garantie zijn voor een mooi feestje. Ook het zeer swingende titelnummer weet te overtuigen, vooral dankzij de wederom prima basis-riff die me wel heel erg aan Megadeth doet denken. Van de overige acht nummers die geboden worden vallen vooral ‘Samurai’ (hallo ‘Arabia’!), het fraai gezongen ‘What The Hell’, het schitterende ‘I Never Felt That Way Before’ en het zeer groovy ‘So Many Times’ op, maar ik moet er meteen bij zeggen dat de rest van het materiaal er niet veel voor onder doet. Dat geldt na enige luisterbeurten ook voor de semi-akoestische afsluiter ‘Lean On Me’, waar ik wat twijfels bij had toen ik het voor de eerste keer hoorde.
Vengeance bewijst met ‘Soul Collector’ nogmaals dat ze nog steeds tot de top metal bands van de lage landen horen. Met zowel Highway Chile, Picture als Vengeance weer helemaal terug, lijkt het wel of de jaren tachtig weer gaan terugkeren. Soms kan het leven echt mooi zijn…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑