Overland – Diamond Dealer

Overland – Diamond Dealer

Jaar van Release: 2009

Label: Escape Music

Steve Overland is in mijn beleving al sinds jaar en dag de beste melodieuze rock zanger uit het Verenigd Koninkrijk. Dat begon al in de begin jaren tachtig, toen hij actief was in de band Wildlife, maar Steve is natuurlijk het meest bekend geworden door het fantastische materiaal wat hij met FM heeft opgenomen. Nadat FM ophield te bestaan is Steve betrokken geweest bij een aantal verschillende inititiatieven. Zo werkt hij samen met Heartland-gitarist Steve Morris in Shadowman (met wie hij reeds drie album heeft ingeblikt), heeft hij een tweetal platen uitgebracht met The Ladder en is hij ook nog actief in Overland, zijn solo-project.
Steve’s eerste solo-album ‘Break Away’ was niet echt een A.O.R.-album te noemen, maar dat is deze ‘Diamond Dealer’ zeker wel! Voor deze tweede solo-plaat werd Steve gekoppeld aan gitarist Tor Talle en gezamenlijk hebben ze gedurende zo’n twaalf maanden gewerkt aan de twaalf nummers die je op dit album aantreft. Als je ‘Diamond Dealer’ zo eens beluisterd, wordt het meteen duidelijk dat dit duo elkaar perfect aanvoelt, want de neergepende nummers zijn gewoonweg schitterend. Natuurlijk is dat grotendeels te danken aan de fantastische zang van meneer Overland zelf, maar ook beide gitaristen Martin Kronlund (die ook verantwoordelijk was voor het kristalheldere geluid van de CD) en de reeds eerder genoemde Tor Talle krijgen ruimschoot de gelegenheid om hun kunnen te etaleren in de zeer pakkende songs.
Echt alle twaalf songs zijn het beluisteren meer dan waard, maar als ik dan toch mijn favorieten van ‘Diamond Dealer’ moet benoemen zijn dat ‘You Lift Me Up’, het zeer fraai opgebouwde ‘Brave New World’, het stevige ‘Rise’, de ballad ‘Hearts Don’t Lie’ en ‘Bring Me Water’, maar het gehele album straalt gewoon kwaliteit en professionaliteit uit. Steve Overland wordt vaak genoemd als de zanger met de meeste passie in zijn stem en dat statement wordt op ‘Diamond Dealer’ alleen maar bevestigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑