Green Day- 21st Century Breakdown

Green Day- 21st Century Breakdown

Jaar van release: 2009

Label: Warner

Green Day werd in 2004 door critici en publiek naar voren geschoven als een van de meest urgente rockbands van het moment. Wat wil je ook, na een verpletterende cd als American Idiot, die een brug sloeg tussen alternatieve punkrock en poprock? Je zult maar moeten voortborduren op dat succes; veel bands zouden bij het idee alleen al in hun schulp kruipen. Green Day niet, die groep legt de lat gewoon wat hoger en komt met een ambitieus conceptalbum, dat uit drie verschillende delen bestaat en achttien songs behelst. Als vanouds trekt de band weer flink van leer tegen manipulatie door geloof, politiek, media; eigenlijk alle soorten autoriteit. Tot zover niets nieuws onder de zon, maar Green Day bewijst maar weer dat het koning is in het schrijven van prettige punkrocksongs, die stuk voor stuk hitpotentie hebben. Deze liedjes gaan we veel op de radio horen. Voor de hardrockliefhebber zal dit album te veel mainstream zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑