Silent Call – Greed

Silent Call – Greed

Jaar van Release: 2010

Label: Escape Music

Silent Call is nog een groentje. De Zweedse band bracht eerder Creations form a Chosen Path uit, een niet onbehoorlijk album waar de band een pot melodieuze metal voorziet van een fikse prog-injectie. Op het kersverse Greed weten de heren zich met gemak te overtreffen.

Greed is zo’n plaat waar in de basis alles aan klopt. Een zanger die zich raad weet en zich niet overdreven de hoogte in forceert (zoals een James LaBrie dat bijvoorbeeld nog wel eens wil doen) en gewoon een prettig stemgeluid heeft, een adequate ritmesectie en een gitarist die van wanten weet en zich niet verliest in ellenlange solo’s. Tel daarbij op dat de band redelijk compacte songs weet te schrijven die bij meerdere luisterbeurten zeker blijven hangen en je hebt een prima band te pakken. Ook bij de twee langere tracks Dream Tomorrow en Falling From Grace weet de band zonder enig probleem te blijven boeien met hun als een kruisbestuiving van Dream Theater en Fates Warning klinkende muziek en daarmee is Greed van de vlotte opener Every Day tot de slotakkoorden van het mooie Clavain’ Tale zonder uitzondering ijzersterk.

De liefhebber van melodieuze, licht progressieve metal doen er goed aan deze Zweedse band eens aan een luisterbeurt te onderwerpen. Greed is een uitstekende tweede plaat geworden en als de heren op deze voet verder gaan hebben we er met een aantal jaren een grootheid in het genre bij. Zeer warm aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑