Spin Gallery – Embrace

Spin Gallery – Embrace

Jaar van Release: 2009

Label: InsideOutMusic

Spin Gallery is het geestes kind van singer/songwriter Kristoffer Lagerstrom en kwam met haar debuut album ‘Standing Tall’ in 2004. Overigens een heel mooi debuut, drie vocalisten werden gebruikt.  Bovendien was Tommy Denander niet alleen verantwoordelijk voor de productie, maar was hij ook actief als bas gitarist, toetsenist en gitarist. De muziek van Spin Gallery werd gezien als een mix van Mr. Mister, Toto en Giant, waar de link naar de eerste genoemde band waarschijnlijk werd versterkt door het feit dat Mr. Mister zanger Richard Page het lied ‘Waiting In mijn dromen’ had geschreven.

Spin Gallery bestaat in 2009 uit  het duo Tommy Denander en Kristoffer Lagerstrom en met de hulp van enkele bekende namen in de muziek wereld, werd het tweede album ‘Embrace’ werd opgenomen. De CD bevat een dozijn goede composities, die echter niet zeer heavy zijn. Spin Gallery is, dan ook meer te vinden in de pop rock genre dan in de melodische hard rock genre.  De mierzoet vocals van Kristoffer Lagerstrom zijn natuurlijk erg goed en de duetten die hij doet met Dan Reed (op ‘You Do The Things You Do’) en Robin Beck (op “Just A momentary why”) zijn zeer de moeite waard.

Zoals gezegd zijn de songs gewoon geweldig (met name titel nummer ‘Embrace’, de reeds genoemde “Just A moment ary why’, Blood in my Veins” en afsluit ende track”The End”). Met weinig verrassingen is dit een solide Westcoast/AOR album geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑