Giant – Promise land

Giant – Promise land

Jaar van release: 2010

Label: Frontiers

Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Giant’s debuutalbum Last of the runaways uitkwam. Een album dat nog steeds wordt gezien als een klassieker in het melodieuze hardrock genre. Ook opvolger Time to burn uit 1991 mocht er zijn. Giant draaide toen voornamelijk rondom de broers Dann (zang/gitaar) en David Huff (drums). En met Alan Pasqua op keyboards en Mike Brignardello op bas leek er een gouden toekomst weggelegd voor de band.

Het liep echter anders. Pasqua hield het na Time to burn al snel voor gezien waardoor niet lang daarna werd besloten de band dan maar op te doeken. Dann Huff richtte zich op het produceren en zou daar behoorlijk succesvol mee worden. (o.a. Shania Twain en Megadeth)  Toch komen de mannen in 2001 weer bij elkaar wat resulteert in het album III. Het blijkt voor Dann Huff echter onmogelijk om zich full-time te richten op Giant. In overleg met Dann besluiten broer David en Brignardello met Giant door te willen gaan. Na een lange zoektocht vinden ze in zanger Terry Brock (Strangeways) de juiste vervanger voor Dann en wordt John Roth (Winger) de nieuwe gitarist. Dan Huff blijft echter wel zeer betrokken bij de band want een groot deel van de songs op dit nieuwe album zijn mede afkomstig van hem. Ook speelt hij lead gitaar op diverse tracks.

De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen, ze kunnen jammer genoeg de prestatie van de eerste twee cd’s niet geheel evenaren. Het goede gitaarspel van Roth en de prima solo’s van Huff tillen de songs niet alle nummers naar een hoger niveau.  Opmerkelijk is ook de prestatie van Brock. Een geweldige zanger die vreemd genoeg op dit album totaal niet de indruk maakt, zoals op zijn voorgaande projecten. Songs als Believer, Promise land, Never surrender, Prisoner of love, Through my eyes en I’ll wait for you zijn de beste nummers van dit album. Als je Brock in volle glorie wil horen luister dan maar eens naar het album Nowhere land van gitarist Mike Slamer uit 2006. Een wereld van verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑