FM – Metropolis

FM – Metropolis

Jaar van Release: 2010

Label: AOR Heaven

De band “FM” bestaat al sinds 1984 en bracht elf albums tot nu toe. Nu moet ik eerlijk zijn, Ik heb alleen twee albums in mijn CD-collectie en de laatste keer dat ik naar hen geluisterd is een lange, lange tijd geleden. Maar nu dat ik het gloednieuwe album van de Britse band te beluisteren kreeg, was ik toch wederom aangenaam verrast. Ik moet zeggen dat deze jongens het nog steeds niet zijn verleerd. Ik kan van alles vertellen over dit album maar mijn tip is beluister de nieuwe cd van FM, vooral de eerste 3 nummers zijn van zeer hoog AOR niveau.

Dus met dat gezegd kan ik nu je iets vertellen over “Metropolis”. Als ik luister naar de schijf zijn er wat heavier ingredienten te beluisteren, dus  vertrouwd en toch zit er genoeg variatie in het zijn geen recht toe recht aan nummers. Metropolis heeft een beetje van alles. Ik zal mezelf duidelijk maken. Een nummer als “Hollow” klinkt net als Gotthard op er “Homerun” album. “Flamingo Road” begint met een ACDC gitaarriff, nadat deze riff het liedje instroomt, lijkt het net een nummer dat Whitesnake of Thunder kon hebben opgenomen. De instrumentale titelnummer “Metropool” is geen De bluesy “The Extra Mile”  kon wellicht ook een lied van de Eagles/Don Henley zijn geweest. Al met al geen slechte bands om mee vergeleken te worden.

De stem van Steve Overland overheerst  prachtig op de cd. Zijn er op “Metropolis” ook tracks die  typisch FM zijn. Ja hoor nummers als Over You , Bring Back Yesterday  en “Flamingo Road”. Een van de vele hoogtepunten op de disc is het nummer “I Ain’t The One”. Dit is een up tempo rocknummer. Het is zeker mijn favoriete nummer van het album.
FM schreef ook met “Days Gone By” een vervolg op de Nickelback “Rockstar”. Grappige teksten met een pakkende nanananana die reeds kunnen worden gehoord in het intro.

FM maakte een perfecte album met “Metropolis” …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑