Vanden Plas – The Seraphonic Clockwork

Vanden Plas – The Seraphonic Clockwork

Jaar van Release: 2010

Label: Frontiers

The Seraphic Clockwork is de opvolger van het succesvolle album Christ O uit 2006. In die tussenliggende vier jaar heeft de band echter niet stil gezeten. Zo hebben de heren in eigen land (Duitsland) hard gewerkt aan niet minder dan vijf musicals. Daar dit nogal veel tijd in beslag nam kon er ook niet uitgebreid getourd worden en werden er alleen een aantal grote festivals aangedaan.

Vanden Plas zorgt met hun progressieve rock altijd voor kwaliteit. Slechte albums maken ze eigenlijk niet. Het enige “probleem” van de band is dat alle albums veel op elkaar lijken. Als je een album hebt gehoord dan weet je ook hoe alle andere albums klinken. Er zit min of meer geen groei in en dat is jammer. Een vergelijkbare band als Dream Theater bijvoorbeeld blijft zich ontwikkelen en komt iedere keer met iets nieuws. Vanden Plas dus niet maar zoals gezegd, ze bieden wel iedere keer kwaliteit en dat is ook een prestatie.

Toch was ik persoonlijk was ik niet zo gecharmeerd van Christ O en gelukkig klinkt The Seraphic Clockwork dan ook een tikkie toegankelijker. Nog steeds staan de krachtige gitaarriffs van Stephan Lill en de zweverige zang van Andy Kuntz centraal. Ook zijn een aantal refreinen weer prachtig in elkaar gezet zoals in het mooie Scar of an angel. Misschien wel het beste nummer op dit album. Maar ook Holes in the sky, The final murder en het bijna dertien minuten durende On my way to Jerusalem zijn prima songs. Toch blijft het gevoel dat je het allemaal al een keer hebt gehoord. De echte fans zullen er echter niet om malen. Die hebben er weer een prima Vanden Plas album bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑