White Heart – Redemption

White Heart – Redemption

Jaar van Release: 1997

Label: Curb Records

Hun eerste release sinds ‘Inside’ uit 1995, waarin White Heart naar de mainstream ging, leek tevergeefs. ‘Redemption’ presenteert de band voor het eerst als trio; songwriting-oprichters Mark Gersmehl (keyboards, zang) en Billy Smiley (gitaar en oude zanger Rick Florian worden vergezeld door sessiemuzikanten op een album dat met succes twee tradities van White Heart’s kenmerkende geluid samensmelt en het beste van hun Tales Of Wonder vastlegt. Poprock uit het tijdperk van de laatste tijd en het ontwikkelen van de laatste dag akoestische smaakstoffen en rauwere gitaartrainingen. Gersmehl en Smiley hebben de productie weer volledig onder controle, nadat ze enkele lessen hebben geleerd van Ken Scott die toezicht hield op de eenvoudigere, pittigere richting van ‘Inside’. Laat je niet misleiden door de radicale beeldverandering van de jongens, ofwel – lang haar is uit en baarden zijn in – maar dit is geen wanhopig plan. Redemption’ is een klassiek White Heart album en een van hun beste release sinds jaren. “Love Is Everything” is een instant genot voor degenen onder ons die nog steeds,nog wat onhandig zijn. “Honestly” (geen coverversie van de oude Stryper-ballad!) komt uit dezelfde mal, terwijl de warmte en nederigheid van -The Vine” en “Fall On Me” gewoon pakkend zijn. De jongens zijn niet vergeten hoe ze een goed album moeten schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑